Nog meer vaantjes nodig voor jubileum Veluwezoom

RHEDEN – Sinds februari worden er op verschillende plaatsen vaantjes gemaakt, die samen de langste feestslinger van hergebruikte stof van Nederland moeten gaan vormen. De slinger wappert op 15 mei tussen het dorp Rheden en Nationaal Veluwezoom.

Op 15 mei viert Natuurmonumenten het feit dat Nationaal Park Veluwezoom tachtig jaar bestaat en dat de basis voor dit park honderd jaar geleden werd gelegd met de aankoop van de bossen van Hagenau. De slinger die nu wordt gemaakt, moet 2 kilometer lang zijn en zal tijdens het jubileumfeest op deze zaterdag te zien zijn. Hij symboliseert gezamenlijk feest vieren en de verbinding tussen Rheden en haar inwoners met het Nationaal Park Veluwezoom.

Ondernemers uit Velp, Rheden en Dieren hebben hun winkels al met de posters en flyers versierd om mensen op te roepen ook een vaantje te maken en er zijn ook al verenigingen, clubs, scholen en diverse instellingen die daadwerkelijk aan de slag gaan. De vaantjes komen inmiddels binnen. Regelmatig zijn in het bezoekerscentrum knutselende families te zien. Ook groepen die gebruik maken van de vergaderzaal in het Bezoekerscentrum worden uitgenodigd vaantjes te maken. En er komen werkelijk kunstwerkjes binnen. Een echte naailiefhebster leverde ongeveer honderd met liefde gemaakte vaantjes. Het theaterkoor Music for All uit Dieren gaat nog aan de slag.
Negen bewoners van de Ulenpas in Velp hebben samen meer dan zeshonderd vaantjes gemaakt. De dames lieten weten hier met zijn negenen twee middagen aan besteed te hebben. Ze hebben hier enorm veel plezier in gehad en het af hen een goed gevoel om op deze wijze te kunnen bijdragen aan de slinger. Ze vonden het een zeer leuk en verrassend initiatief vanuit Natuurmonumenten.
Er zijn nog 6 weken te gaan tot 15 mei. Er moeten nog veel vaantjes gemaakt worden. Natuurmonumenten hoopt dat het gaat lukken om met vereende krachten een slinger te maken. Iedereen die mee wil doen, alleen of in groepsverband, kan meer informatie over het maken van vaantjes lezen op www.natuurmonumenten.nl/np-veluwezoom.