Geen budget voor uitvoering Centrumplan Brummen

BRUMMEN – Er ligt een mooi Concept Structuurvisie klaar voor het centrum van Brummen. Helaas kunnen de plannen door de huidige financiële situatie voorlopig niet worden uitgevoerd.

Het Centrumplan is vrij gedetailleerd uitgewerkt. De gewenste bebouwing, verkeersstromen en invulling van openbare ruimte zijn gekozen. Nu kan er worden gewerkt, zou je denken. Helaas is dat niet het geval. De gemeente heeft geen budget om alle gewenste veranderingen in gang te zetten. “Je moet het zien als een document voor de toekomst”, verklaart wethouder Louke van Wensveen. “Toen we begonnen aan het centrumplan, was er genoeg geld voor diverse ontwikkelingen en om een projectteam aan te stellen dat de uitvoering kon trekken. Helaas gaat dat niet meer lukken, maar we hebben besloten het plan wel af te ronden en hopen daarmee marktpartijen vast te inspireren om aan het werk te gaan.” Nieuwe plannen voor Brummen zullen dan ook aan deze structuurvisie worden getoetst.

Speerpunt van het Centrumplan is het levendig en interessant houden van het centrum van het dorp, dat interessant moet zijn voor zowel jongeren als ouderen. Plein Vijf krijgt hierin een belangrijke functie. Ook andere sociale voorzieningen krijgen een plekje op het Van Limburg Stirumplein, waarbij de nieuwbouw voor de Pancratius- en Wilhelminaschool een belangrijke aantrekkersrol zal vervullen. Men ziet graag dat de Ambachtstraat een winkelstraat wordt met aan twee zijden detailhandel en een prettiger voetgangersgebied. Ook het Marktplein zou ingevuld kunnen worden met detailhandel of horeca, waarbij het plein zelf wel wat gezelliger mag worden. Een terras zou een mooie invulling zijn en ook het verplaatsen van de weekmarkt is een goede optie. “Het liefst zien we dat het oude Rabobankgebouw ook zo snel mogelijk een nieuwe functie krijgt”, aldus Van Wensveen.
Op donderdag 14 april is er een opiniërende raadsvergadering, waarna een definitieve structuurvisie wordt opgesteld. Als deze is goedgekeurd door het college, gaat de visie terug naar de raad om te worden vastgesteld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.