Taart voor ridder Bob

HOENDERLOO – Zaterdag kreeg Hoenderloër Bob van Bon op zijn Fjordenmanege Fjord HestGard dé verrassing van zijn leven. Tijdens een zogenaamde hengstenkeuring van het Fjordenstamboek, stond ineens wethouder Olaf Prinsen van gemeente Apeldoorn, met een ambtsketen die schitterde in de zon, in het weiland waar de keuring plaatsvond. De gedreven fjordenman Van Bon had nog niets in de gaten, maar toen de toespraak van Prinsen toch wel erg richting zijn persoon ging, had hij door dat hij wel eens het middelpunt zou kunnen zijn. En het had Hare Majesteit behaagd om de oprichter van Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek in 1955 te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eén van de best bewaarde geheimen van het Veluwse dorp de laatste maanden. Het moment van uitreiken was prima gekozen, zo’n maand voor lintjesregen. Het was nu een intiem feestje met familie, buren en de mensen die hun hart verpand hebben aan het Fjordenpaard.
Door zijn jarenlange inzet in binnen- en buitenland voor het Fjordenpaard en zijn immense bekendheid binnen de ‘fjordenpaardwereld’ was het lintje toegekend. Van Bon was zeer onder de indruk en kreeg het lintje opgespeld onder een groot applaus. Iedereen gunde het de sympathieke en bevlogen fjordenman en voor iedereen was er taart. Voor Van Bon zelf was er een heel speciale taart gemaakt. Eentje voor ridder Bob – foto Rob Spelde