100 jaar!

DIEREN – Mevrouw J. Brouwer – Maas uit Dieren vierde maandag 4 april haar 100ste verjaardag. Natuurlijk bracht ook burgemeester Petra van Wingerden – Boers van de gemeente Rheden een bezoek aan mevrouw Brouwer. Namens het college gaf de burgemeester de 100-jarige een prachtig boeket en een boekje over de gemeente Rheden.

Mevrouw Brouwer is op 4 april 1911 in Nijmegen geboren. Nadat zij het voortgezet onderwijs had afgerond, ging zij in de verpleging werken. Daarnaast is zij altijd actief geweest binnen de gereformeerde, later protestantse, kerkelijke gemeenten.
In 1935 ontmoette mevrouw Brouwer – Maas de heer J.N. Brouwer, de man met wie ze later trouwde. De heer Brouwer studeerde voor onderwijzer. Na een verlovingstijd van zeven jaar trouwde het echtpaar in oorlogstijd op 13 augustus 1942. Na hun trouwen verhuisden zij naar Eindhoven en later naar Rotterdam en Overveen. Het echtpaar kreeg drie dochters. Sinds 1957 is mevrouw Brouwer weduwe.
Onlangs verhuisde de oudste dochter van het gezin naar Dieren en toen besloot mevrouw Brouwer ook naar Dieren te gaan. Sinds begin maart woont zij in woonzorgcentrum De Oude Plataan. Daarvoor woonde mevrouw Brouwer twaalf jaar met veel plezier in zorgcentrum Kennemerduin in Heemsteede. – Foto Lotte Bienias.