Op andere manier herhaalrecepten aanvragen

DOESBURG / GIESBEEK – In het aanvragen van herhaalrecepten van chronisch gebruikte medicatie gaat er vanaf 4 april iets veranderen in de Doesburgse apotheek en in de huisartsenpraktijken in Doesburg en Giesbeek.

Tot nu toe kon herhaalmedicatie worden aangevraagd door de naam en sterkte van het gewenste medicament via de telefonische receptenlijn of via het internet door te geven. Deze manier is foutgevoelig omdat namen en sterktes van medicijnen soms ingewikkeld kunnen zijn en verkeerd doorgegeven kunnen worden.
Bij de nieuwe methode zijn vergissingen nauwelijks meer mogelijk. Vanaf nu worden medicijnen door de apotheek afgeleverd met op de verpakking een dikgedrukt herhaalnummer. Als de medicijnen op zijn en herhaling noodzakelijk is, volstaat het om via de telefoon of via het internet dit herhaalnummer samen met het geboortejaar van de gebruiker door te geven.
In de huisartsenpraktijken en in de apotheek ligt een folder waarin de werkwijze uitgebreid beschreven wordt.

Receptenlijn, tel. 088 – 0800198