Rhedense Fiets4daagse gaat dit jaar niet door

DIEREN – De zestiende editie van de Rhedense Fiets4daagse gaat dit jaar niet door, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. En dat is géén 1 aprilgrap. Men wil het evenement naar een hoge plan tillen en heeft daar meer tijd voor nodig.

Het persbericht stelt: ‘De Stichting Rhedense Fiets4daagse heeft de ambitieuze koers ingezet om in vijf jaar tijd het deelnemersaantal van dit fietsfestijn te verdubbelen naar 5.000 deelnemers. Met daarbij als grote wens een fietsfestijn in Dieren neer te zetten die er werkelijk toe doet. Om dit professionele plan te realiseren meent de organisatie het fietsevenement een jaar op te moeten schuiven. De zestiende editie vindt niet plaats in 2011, maar in 2012.’

Woordvoerder Maud van Braam: “Een nieuwe koers inzetten vergt meer tijd dan verwacht. De Rhedense Fiets4daagse is een organisatie die compleet draait op vrijwilligers. Vrijwilligers die de potentie in zich hebben met gedreven toewijding, bekwame kennis en vruchtbare contacten er geheel voor te gaan. Echter een evenement zoals de Rhedense Fiets4daagse kan niet zonder voldoende sponsoren. Sponsoren die samen met de organisatie de fiets4daagse helpen uitstralen tot een Dierense fietsweek. De tijd is tekort geweest om een gezonde basis te realiseren, opdat het bestuur het vertrouwen heeft haar doelen dit jaar te kunnen behalen. De beslissing om een jaar over te slaan viel zwaar, vooral ook omdat de sponsoren die zich al betrokken voelen bij het de Rhedense Fiets4daagse, net als het bestuur, overtuigd zijn van het slagen van het nieuwe concept”, aldus Van Braam.
Het evenement trok de laatste jaren steeds 1500 tot 2000 deelnemers.

De organisatie blijft van mening dat de Rhedense Fiets4daagse een succes wordt waar heel Dieren, de gemeente Rheden en zelfs de omliggende gemeenten van mee kunnen genieten. Volgend jaar, op woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus 2012 zal Dieren bruisen. Daar is de organisatie zelf in ieder geval van overtuigd.

Ap Lammers, tot vorig jaar voorzitter en aanjager van het evenement waarvan hij ook aan de wieg stond, is teleurgesteld over het besluit. “Ik weet nog niet waar het mis is gegaan”, vertelt hij. “Uit de persmededeling begrijp ik dat het moeilijk is de sponsoring rond te krijgen en dat men daarom een nieuwe koers in wil slaan. Ik hoop alleen maar dat van dit uitstel geen afstel komt, want de Rhedense Fiets4daagse is een schitterend evenement.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.