Rheden verkoopt rioolgemalen

DE STEEG – Wethouder Harriët Tiemens en waarnemend dijkgraaf Jannie Lamberts ondertekenen op 6 april het afvalwaterakkoord tussen de gemeente Rheden en Waterschap Rijn en IJssel. Deze ondertekening vindt plaats in de werkplaats van Rayonbeheer bij het gemaal Biljoen; één van de gemalen die wordt overgedragen.

Het akkoord houdt onder andere in dat de gemeente haar dertien rioolgemalen overdraagt aan Waterschap Rijn en IJssel. Rheden is de eerste gemeente in de Veluwezoom die op deze schaal haar installaties overdraagt. Verder wordt in het akkoord de samenwerking tussen gemeente en waterschap vastgelegd op het gebied van riolering en zuivering.
Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Rheden werken samen aan de afvalwaterketen. De gemeente draagt zorg voor de riolering en het waterschap voor de zuivering. Het doel van het waterakkoord is het optimaliseren en het terugdringen van lozingen vanuit het transportsysteem op het oppervlaktewater.
De samenwerking leidt tot minder stijging van de tarieven van rioolheffing en zuiveringsheffing voor inwoners en bedrijven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.