Bedevaart naar Echternach

REGIO – De Parochie Levend Water verzorgt op 14 juni een reis naar Echternach in Luxemburg. Deelnemers kunnen meedoen aan een zeshonderd jaar oude traditie: de Springprocessie ter ere van Willibrordus, de apostel der Lage Landen. Deze eerste bisschop van Utrecht bracht rond 700 het Christendom naar de Nederlanden. Jaarlijks nemen vele duizenden mensen deel aan de processie ter ere van Willibrordus, die feestelijk een eerbiedig is tegelijk. Levend Water organiseert deze bedevaart als een mogelijkheid elkaar te ontmoeten en de onderlinge verbondenheid te vergroten. Er is gelegenheid tot gesprek en verdieping. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner op de terugweg. Het vertrek is om 05.00 uur vanaf de Emmaüskerk in Dieren. De aankomst is om ongeveer 09.15 uur. Daarna is de processie en een viering. De terugkomst in Dieren is rond 21.15 uur. De kosten bedragen 62,50 euro, inclusief reis, diner en verzekering. Opgave kan tot 1 mei via
springprocessie@gmail.com.

Frans Koevoets, 0313-450404; www.parochielevendwater.nl