60-Jarig huwelijk echtpaar Bouyeure

VELP – Op 31 maart is het 60 jaar geleden dat het echtpaar Bouyeure-Stalpers in Frankrijk in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht een bezoek aan het echtpaar. Namens het college van Rheden feliciteerde ze de heer en mevrouw Bouyeure-Stalpers.

De heer Bouyeure werd op 15 september 1929 geboren in het Franse Rouen. Mevrouw Stalpers is op 22 oktober 1923 in Tilburg geboren. Het echtpaar trouwde zestig jaar geleden in Parijs. Later verhuist het echtpaar naar Nancy. Daar kregen ze vijf kinderen. In 1960 kwam het gezin naar Eindhoven. Meneer Bouyeure ging daar werken op de vertaalafdeling bij DAF. Acht jaar later verhuisde het gezin naar Arnhem, waar de heer Bouyeure aan de slag ging als hoofdvertaler bij Akzo.

Nadat de kinderen het huis uit waren, ging mevrouw Bouyeure-Stalpers Frans studeren. Na het afronden van haar studie werd ze docente Frans op een middelbare school. Later werd ze directrice bij het cursuscentrum Alliance Française.

De heer en mevrouw Bouyeure-Stalpers zijn inmiddels gepensioneerd en hebben zo voldoende tijd voor andere activiteiten. Zo is de heer Bouyeure vice-president van zowel de Franse oud-strijders in Nederland als van de Nederlandse sectie van dragers van de Légion d’Honneur. Hij is lid van de Soos in Velp en beschermheer van de Club de Pétanque in Rozendaal. Mevrouw Bouyeure-Stalpers leest graag, zowel Franse als Nederlandse boeken. Daarnaast gaat ze graag bridgen en heeft ze interesse in planten, bloemen en tuinen.

De heer M.H.E.M. Bouyeure is Ridder in de Franse Nationale Orde van de Légion d’Honneur en Officier in de Franse Nationale Orde van de Mérite National. Mevrouw H.A.L. Bouyeure-Stalpers is Ridder in de Orde van Palmes Académiques.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.