Ruimtevaart op de Krullevaar

BRUMMEN – De afgelopen twee weken hebben alle kinderen op basisschool Krullevaar in Brummen gewerkt aan het thema Ruimtevaart. Er is hierbij een koppeling gelegd met allerlei techniekopdrachten. Zo is bijvoorbeeld de Volkssterrenwacht uit Bussloo een middag op school geweest om een workshop te geven. Tevens konden kinderen zich inschrijven voor allerlei uitstapjes die in het kader stonden van een techniekvorm. Zo zijn de kinderen op bezoek geweest bij de fotograaf Yvonne Altena in Leuvenheim, Drukkerij Wevers in Vorden, de rijdende Smid in Zutphen, bouwbedrijf van Wijnen in Brummen en de Middelste Molen in Loenen.
Op ‘Trots op Techniekdag’ op 29 maart vond tevens de open dag plaats, waarbij de gymzaal omgetoverd was in een ruimtesfeer. Onder andere stonden er raketten, een spaceshuttle, marswagentjes en planeten die alle ouders en belangstellenden konden bewonderen. Op het schoolplein is het mozaïek kunstwerk, waar kunstenaar Kees Schwarze uit Eefde met alle kinderen aan heeft gewerkt, onthuld door de oudste en de jongste leerling van de school.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.