Wetelaar krijgt schilderles

DOESBURG – Door de kinderen van De Wetelaar wordt hard gewerkt aan de troon met het thema ‘vrede’ en voor de kinderen is hiermee de Savantis Tronenwedstrijd 2011 van start gegaan.

Tijdens de Savantis Tronenwedstrijd maken de basisschoolleerlingen het schildersvak van heel dichtbij mee. Het is een soort schildersles: de leerlingen ontvangen een bouwpakket van een troon, die ze naar eigen inzicht ontwerpen en beschilderen. Deze lessen worden op De Wetelaar begeleid door Gerard Albers van het Symbion te Didam. Daarnaast maken de leerlingen een projectverslag van ontwerp tot eindresultaat.

Op initiatief van de FOSAG sluit Savantis met de Tronenwedstrijd aan bij de campagnes vanuit de overheid om techniek in het basisonderwijs te promoten. Het streven is om elk jaar ongeveer honderd basisscholen aan de wedstrijd te laten deelnemen. Tijdens de Savantis Tronenwedstrijd 2010 hebben ruim drieduizend kinderen kennisgemaakt met het schildersvak. De leerlingen van De Wetelaar doen mee en zij proberen de opvolger te worden van de winnaar van 2010, De Oranjeschool uit Vroomshoop.

Er vinden eerst twintig regionale wedstrijden plaats. Vervolgens ontmoeten de regiowinnaars elkaar in de landelijke finale. Deze vindt plaats in het archeologisch themapark Archeon op donderdag 26 mei 2011. Hier zal een vakjury de tronen beoordelen.
De winnaar van de landelijke finale wint een set techniektorens ter waarde van 7.500 euro. Dit zijn drie opvallende en vrolijke gekleurde kasten met alle materialen, leskisten en lesbeschrijvingen voor ten minste tachtig technieklessen voor groep 1 tot en met 8. Alle deelnemers aan de finale kunnen genieten van een leuk dagje uit. Uiteraard mag iedere school zijn eigen troon houden. Meer informatie over Savantis Tronenwestrijd en een overzicht van alle deelnemende scholen en schildersbedrijven is te vinden op www.savantis.nl/tronenwedstrijd.

foto:
Alle kinderen met de onderdelen die al een basiskleur hebben gekregen – foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.