Afsluiting indoorseizoen IJsselruiters

BRUMMEN – Afgelopen weekend was een zeer gevarieerd wedstrijdweekend voor de leden van RV en PC de IJsselruiters uit Brummen. Terwijl de springruiters diverse parcoursen aflegden in Laag-Soeren, kwamen de allerjongsten in de manege in Brummen in actie tijdens, hun veelal allereerste, dressuurproefje gevolgd door een springparcoursje tijdens een Bixie-wedstrijd. Daarna was er voor de verder gevorderde dressuurruiters nog een wedstrijd Kür op muziek.

In Laag-Soeren startte Kevin Berends in diverse klassen. Zaterdagavond sprongen de 5 jarige paarden Bymemphis KBO en Blazing Heart KB beide een foutloos parcours in de oefenklasse BB. In de klasse B behaalde hij met beide paarden 2 winstpunten door in het basisparcours foutloos rond te rijden. De 17-jarige Dominique Dost bracht 4-jarige schimmelmerrie Cambridge Hunter voor het eerst uit op springwedstrijd. De merrie bleef erg koel onder alle nieuwe indrukken en sprong het BB-parcours simpel foutloos rond. Op zondag startte Dominique de 6-jarige Annemoon in de klasse L. Annemoon liep erg fijn, maar tikte helaas op de allerlaatste hindernis een balk af. De combinatie behaalde met deze 4 strafpunten toch nog 1 winstpunt. Daarna was de beurt aan wederom Kevin Berends. Hij reed Sir Nameless in de klassen L en M. Helaas werden in beide parcoursen geen winstpunten behaald.
Ook Manon Wensink reisde af naar Laag-Soeren om daar een klassiek en 2-fasenparcours te rijden met haar pony Pino. In het klassieke parcours had de combinatie 4 strafpunten in de barrage. In het 2-fasenparcours bleef de combinatie foutloos en werd de 4e prijs gewonnen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.