Slagwerktheater Unisono

VELP – Het malletkorps van Harmonie Unisono heeft een wervelende theatershow gegeven in Kunsthuis 13. Zowel het toneelspel als de muziek werden enthousiast door het publiek ontvangen. Veel lof was er voor Henri Rijken, de muzikaal leider van de slagwerkgroep, en de solist Geert Jan Dijkerman, die twee imponerende solo’s ten gehore heeft gebracht.

Het vele oefenen voor de theatershow heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, het malletkorps van Harmonie Unisono Velp heeft een muzikaal theater op de planken neergezet wat zijn gelijke in de omgeving Velp niet kent. Oud papier en basketballen verschenen op het toneel om muziek te maken en tegelijkertijd een verhaal te vertellen. De inventiviteit en creativiteit van de slagwerk instructeur Henri Rijken en van de slagwerkers werd alom geprezen. Vooral de eettafel-scene en de bokser werden erg gewaardeerd door het publiek.

Naast de interactieve scenes waarbij het gezelschap de zaal flink meekreeg, zorgde de kunsten van gastspeler Geert Jan Dijkerman op de xylofoon en marimba voor een ademloze stilte op de tribune. De combinatie van verschillende slagwerkinstrumenten met aanvulling van een blaaskwartet gaf de mogelijkheid voor een gevarieerd muzikaal programma, wat ook ten volle werd benut. De positieve reacties van het publiek na afloop van de voorstelling gaven aan dat er zeker aan de hoge verwachtingen was voldaan, en dat de ontspannen glimlach van toneelmeester Bart Schellevis volkomen terecht was.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.