Carion en Vivare zoeken ‘Groene Vingers’

DIEREN – Welzijninstelling Carion en woningcorporatie Vivare werken samen in het project Groene Vingers en zoeken daarvoor vrijwilligers met groene vingers, die kwetsbare bewoners van Dieren willen ondersteunen met hun tuinonderhoud.

Wouter Matser, Carion-coördinator Groene Vingers, heeft samen met buurtbeheerder Ahmida Ettajidi van Vivare tuingereedschap ingekocht, zodat de vrijwilligers met degelijk materiaal in de tuinen aan de slag kunnen. De vrijwilliger verricht lichte werkzaamheden en helpt maximaal twee dagdelen mee de tuin op orde te brengen. De vrijwilliger verwijdert bijvoorbeeld het onkruid, maait het gras en verricht snoeiwerk en/of klein opruimwerk. De vrijwilliger ontvangt een vergoeding.

Het gaat hierbij om tuinen van kwetsbare mensen, die niet meer zelf in staat zijn de tuin te onderhouden. Bovendien kan niemand in de familie- of kennissenkring hen daarbij helpen. Vivare’s projectconsulent leefbaarheid Els Mulder: ‘Het voelt goed om onze huurders in Dieren met het project Groene Vingers te kunnen ondersteunen. De bewoner kan na gedane arbeid weer trots zijn op zijn of haar tuin. Vivare en Carion helpen met het project Groene Vingers de omgeving en daarmee de leefbaarheid in de wijk te bevorderen.’

Vrijwilligers die zich voor dit project willen inzetten kunnen zich aanmelden via het Vrijwilligerssteunpunt Rheden, tel.: 0313 – 490 703 of mailen naar: vrijwilligersplein@carion.nl.