Stadspartij wil komst Action naar exercitieloods

DOESBURG – De Stadspartij Doesburg is benieuwd naar het besluit van het Doesburgse college inzake de aanvraag van het winkelbedrijf Action om een vestiging te mogen openen aan de Barend Ubbinkweg, in de voormalige exercitieloods. De Doesburgse Ondernemers Verenging deelt de bezwaren van het College van B en W.

Het betreffende pand was in gebruik als verkooppunt van meubelen door Geereking Antiek. In eerste instantie is het vestigingsverzoek afgewezen door het college, waar ook de Stadspartij deel van uitmaakt. Toen de winkelketen een vraag rechtstreeks aan de politieke partijen gestuurd had, werd dit echter besproken in een raadscommissie. De meeste partijen reageerden daarop positief op de aanvraag. Piet Vree van de Stadspartij: “De argumentatie hiervoor waren de veertig arbeidsplaatsen die dit zal opleveren en de aantrekkingskracht die Action heeft op het behouden van het winkelend publiek in Doesburg. Met name zal er en toename plaatsvinden van winkelende mensen van buiten Doesburg. Deze mensen zullen dan ook hun andere boodschappen gaan doen in de binnenstad van Doesburg en minder uitwijken naar andere plaatsen. Het historisch gebouw (het pand betreft de voormalige exercitieloods, red) wordt goed gebruikt met voldoende parkeerruimte en geen overlast voor aan- en afvoer van goederen.”

De Stadspartij gaat er in het enthousiasme voor de komst van Action aan voorbij dat het bestemmingsplan niet voorziet in dergelijke detailhandel op die plek. En dat is ook het bezwaar dat de DOV, de Doesburgse Ondernemers Vereniging, er tegen heeft. Voorzitter Stan Hillenaar: “Laat ik beginnen met te stellen dat wij op voorhand niets tegen de komst van een Action in Doesburg hebben. Het punt is dat we juist in het nieuwe bestemmingsplan hebben afgesproken dat Doesburg een ‘kernwinkelgebied’ heeft en daar valt de oude exercitieloods helemaal buiten. We moeten oppassen voor presedentwerking. Wat ons als DOV betreft moeten we het daar allereerst over hebben. Wat ons betreft gaat deze discussie dan ook niet over de komst van Action, maar over de plek waar winkels worden gevestigd. Daar hebben alle betrokken partijen jarenlang over gesproken en dan wordt er al bij de eerste de beste gelegenheid aan getornd. Als Action zich vestigt in het kernwinkelgebied (Kerkstraat, Meipoortstraat en Ooipoortstraat, red) is er geen enkel bezwaar.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.