Veel waardering voor koor Sions Lofzang

KLARENBEEK – De Christelijk Gemengde Zangvereniging Sions Lofzang uit de buurtschap Hooiland bestaat dit jaar 85 jaar. Het koor heeft dit jubileum gevierd met een tweetal evenementen. Vorige week was er een goed bezocht jubileumconcert in de Protestantse kerk en zaterdag een geslaagde toneelavond met Dindoa in Ons Gebouw.

Het concert onder leiding van de dirigent A.G. Laseur is een mooi en gevarieerd programma geworden. Medewerking werd verleend door Gerard Janssen op trompet en Willem Capel op orgel. Tevens verleende de Christelijk Gemengde Zangvereniging Opwaarts haar medewerking. Sions Lofzang zong voor de laatste keer onder leiding van Adriaan Laseur omdat hij het koor na 4,5 jaar gaat verlaten. Per 1 mei krijgt het koor een nieuw dirigent. Helga van Cooten uit Apeldoorn gaat Laseur opvolgen.

Samen met het publiek zong Sions Lofzang: Looft God, looft hem overal. Voor de pauze de volgende liederen: Vertrouwen van A.G. Laseur, Waarom toch van Arie Pronk, Avond lied van A.G. Laseur. Nadien Nader tot u in een bewerking van A.G. Laseur en Het Gebed met trompet van A. den Braber en J. Stokkerman. Het werd mooi uitgevoerd met orgelspel van Willem Capel en trompetsolo van Gerard Jansen.
Samen met het gemengd koor Opwaarts zong het jubilerende koor Bede van Bert Koelewijn en Abba Vader van David Bilbrough. Opwaarts zong alleen Heer van de ganse schepping van John Larsson, Droomland van J.S. Fearis, Hij redde mij van Charles H. Gabriël en Peace like River van Henk van den Maten.
Sions Lofzang zong tot slot van het jubileumconcert Zie voor ’t raam de laatste rozen bloeien van Robert Stolz, Glory, Glory Halleluja van Piet Kiel sr. De solisten Gerard Jansen en Willem Capel speelden samen prachtige muziek. Beide koren kwamen samen nog eenmaal in actie met Standing by van Verdi/Tom Parker. Het publiek genoot met volle teugen van de fraaie koorzang.

Zaterdag verzorgde Sions Lofzang een toneelavond in Ons Gebouw (foto). Op die avond voerde de toneelvereniging Dindoa uit Vaassen het dolkomische blijspel Kouwe kak en Tatoeage van Carl Slotboom op de planken. Het stuk werd duidelijk en vlot gespeeld met verrassende wendingen in het verhaal.
Voorzitter Fenny van den Brink sprak een welkomstwoord. Zij kon Bert van Laar, bestuurder van de Koninklijke Christelijke Zangersbond begroeten. Van Laar kreeg tot taak een jubilaris te huldigen. Riet van Butzelaar werd naar voren geroepen en kreeg waarderende woorden van de bestuurder. Zij was altijd op de repetitie en zorgde vaak voor de koffie. Volgens Van Laar moet Sions Lofzang zuinig zijn op deze trouwe leden om te kunnen voortbestaan. De jubilaris kreeg van de bond een sjaal en oorkonde aangeboden en van de voorzitter een boeket bloemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.