Veelbesproken winnaar

ANGERLO – Mooier kon het niet: een bonte carnavalsstoet onder welhaast zomerse omstandigheden. Geen wonder dat vele duizenden mensen de weg naar de Halfvastenoptocht in Angerlo vonden.

Het lijkt ieder jaar een langere stoet te worden en dat het dit jaar erg lang was, bleek wel uit het feit dat op een gegeven moment de stoet stagneerde omdat het aan het bij het eindpunt wat stagneerde en de bochten wat krap waren voor de grote wagens. Maar dat mocht de pret niet drukken, even wachten is geen straf met het gezicht in de voorjaarszon. De wagen ‘Gouden handen….bruine vingers’, die in Loil al voor veel opschudding zorgde, won ook in Angerlo de eerste prijs. De meeste mensen konden deze schimpscheut naar de op zich vreselijke gebeurtenissen in voormalig klooster Gouden Handen in ’s-Heerenberg in deze context wel waarderen. De wagen van ‘De Snotapen’ uit Loil was de winnaar bij de grote wagens, maar ook de kleinere wagens, groepen en zelfs eenlingen oogsten veel applaus en lachen tijdens hun route door Angerlo. Het was een fantastische Halfvastenoptocht – foto: Hanny ten Dolle. (meer foto’s op: http://www.pixum.nl/members/htendolle)
 

Meer foto's