Familie Hissink publiekskampioene bij Fokstudieclub Loenen

LOENEN – De Fokstudieclub Loenen heeft vrijdag weer haar slotavond van de jaarlijkse videokeuring gehouden. Dit jaar hadden 14 leden, waaronder enkele debutanten, 7 oudere koeien en 18 vaarzen opgegeven. Gert ten Have, inspecteur van het stamboek bij CRV had twee weken daarvoor alle koeien op het bedrijf bekeken en ze op volgorde gezet. Een drukke dag, maar mede door het stipt op tijd klaarstaan van de inzenders kwam alles prima in orde.

De Eikenboom in Loenen mocht een zaal met 45 mensen verwelkomen, waaronder ook enkele sponsoren. Nadat de gemaakte videofilm was bekeken kon een ieder in de pauze zijn of haar stem uitbrengen op de publiekskampioene bij de vaarzen. Door het publiek werd Etazon 5 (vader Rgk Eske) van de fam Hissink uit Klarenbeek gekozen als publiekskampioene. Madelon, die de vaars had voorgebracht, mocht de prijs in ontvangst nemen, net als de wisselbeker.

Hierna besprak Gert ten Have zijn top-5 bij de koeien. Als vijfde eindigde de 12 jarige Design dochter van de fam. Oolman uit Beemte Broekland. Tanja Stufken uit Klarenbeek (Stilist) haalde de 4e plek achter de Esquiri van Marcel Brugman uit Loenen. De Break Out van Lammert Brink uit Klarenbeek legde het met name door de balans en het kruis af tegen de winnaar Riek 26 (Grandprix) van Harrie en Gert Jan van der Velde uit Brummen.
Daarna werd debutant Andres Boesveld uit Tonden vijfde met zijn Eiland Striker vaars. Ben Nijhof uit Loenen zag zijn vaars (Alencie) hierna benoemd worden. Marcel Brugman werd opnieuw derde nu met zijn Banker-vaars. Bij het kampioenschap ging het uiteindelijk tussen de Stol Joc van Andries en Hettie de Bruin uit Tonden en de publiekskampioene. Beide vaarzen in bezit van een prima frame waarbij het beste uier van Etazon 5 van de fam Hissink de doorslag gaf. Opnieuw dus Madelon die de prijs in ontvangst mocht nemen.
De aanmoedigingsprijs ging naar Tanja Stufken, voor het geheel van toilet en voorbrengen en haar enthousiaste uitstraling. Een compliment werd tevens naar de andere jeugdige inzenders gemaakt voor hun inzet.
Hierna werd de avond nog op feestelijke wijze voortgezet en hoopt het bestuur de leden weer in augustus op de fokveedag Apeldoorn te mogen zien met hun koeien.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.