Modelspoorbanen in clubverband

DE STEEG – De Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) deed dit weekend weer mee aan de Landelijke Modelspoordagen in ‘t Parkhuis in De Steeg. De club had veel te laten zien om mensen enthousiast te maken voor deze hobby. Zaterdag, met het mindere weer, was het rustig. Penningmeester Thom de Graaff: “We hadden verwacht dat het zondag rustig zou worden met het mooie weer, maar het was precies andersom”.
Deze dagen zijn voor de club natuurlijk ook een beetje bedoeld om nieuwe leden te werven. “Dat gebeurt ook bijna altijd. Van dit jaar weet ik het nog niet, maar ik heb al veel geïnteresseerde mensen gesproken. Bij onze club kunnen zij ongeveer drie maanden de clubavonden vrijblijvend bezoeken”, legt de Graaff uit.
De hobby is een vrij solistische hobby. “Juist tijdens die clubavonden kom je met andere mensen in contact en kan je wat van elkaar leren. De één is daar goed in en de ander is weer ergens anders goed in”, aldus de penningmeester.
Dit weekend showde MSCV een nieuwe Duitse en een nieuwe Zwitserse baan. Deze zijn nog niet af. De Graaff: “Met de Zwiterse baan zijn we nu al vier jaar aan de slag. Tijdens de beurs hebben we voor het eerst treinbedrijf laten zien; het materiaal is ook getest. Het leuke aan een baan die nog niet af is, is dat je eronder kan kijken. Veel bezoekers doken dan ook onder de tafel om te kijken hoe wij dat nou doen”. De nieuwe baan wil MSCV eind volgend jaar af hebben om hem vervolgens tijdens Eurospoor te tonen. Naast deze nieuwe banen werden twee bestaande Duitse banen getoond. – Foto Han Uenk.

www.mscv.nl  
www.nmf.nl  
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.