Afzien voor Alpe d’HuZes

RHEDEN – Zaterdag werd de actie Posbank 6 x 6, georganiseerd door Team PA, gehouden. Ruim 130 deelnemers uit het hele land beklommen de Posbank per fiets; ieder bepaalde voor zichzelf hoe vaak, maar het streven vanuit Team PA was 6 x 6 = 36 keer.

Het evenement was uitstekend voorbereid, met ‘warme’ medewerking van de gemeente Rheden, Natuurmonumenten en diverse verenigingen uit het dorp. Doel van de actie is om geld bij elkaar te sparen ten behoeve van het KWF/ kankerbestrijding. Het werd een zeer geslaagde dag, dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de perfecte sfeer onder de wielrenners en verzorgers. Martin de Vries, een van de mensen van Team PA, noemt de actie dan ook zeer geslaagd. “Wij kunnen maar liefst 6000 euro toevoegen aan onze fondswerving. De helft hiervan is het resultaat van een van onze sponsoren die maar liefst 3000 euro bij elkaar heeft gefietst. Fantastisch toch.” Zelfs Coen van Veenendaal, een van de grondleggers van de Alpe d’HuZes, roemde het initiatief. Hij was zelf naar het evenement gekomen en ging ook 36 keer omhoog. De Vries: “Hij noemde Posbank 6 X 6 op zijn twitter de mini-Alpe d’HuZes. Een beter compliment kunnen wij als Team PA niet krijgen!”
 

Meer foto's