Goed concert “HOB

BRUMMEN – Zaterdagavond 19 maart gaf Harmonieorkest Brummen in De Oude Kerk haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het motto van deze avond was “HOB in vogelvlucht” omdat drie onderdelen van de vereniging acte de présence gaven.

Het gedeelte van de avond voor de pauze werd verzorgd door het opleidingsorkest en
de slagwerkgroep “Slag om Brummen”.Het opleidingsorkest bestond dit jaar uit een combinatie van de A- en B-orkesten. De
leerlingen van het A-orkest zijn wat minder ver gevorderd dan die van het B-orkest.
Daarom werd begonnen met een zestal eenvoudige nummers. Bijzonder hierbij was datin een aantal delen de blokfluitgroep van circa tien muzikanten bij het opleidingsorkestaanschoof. Het effect van hun geluid was heel verrassend en charmant. Die samenwerking is voor herhaling vatbaar. Joop van Hierden dirigeerde het eerste gedeelte, Erik van Hierden had een iets pittiger programma ingestudeerd. Er kwamen zelfs vijfachtste maatsoorten in voor, die door de jeugd met verve werden gespeeld.Ook de slagwerkers onder leiding van Jos Glaap bewezen dat er grote vorderingen gemaakt zijn in hun eenjarig bestaan. Ook het melodisch slagwerk kwam aan de beurt en dat is al weer een stap verder in de richting van het grote orkest. Al met al hebben de toehoorders zich best vermaakt met hetgeen er door de jeugd werd geboden.

Na de pauze was het harmonieorkest aan de beurt. Het staat al weer een jaar onder leiding van Robbert Vos. Deze heeft het niveau van het orkest een behoorlijk stuk verbeterd. Er wordt hard gewerkt op de repetities en dat is te merken.
Flashing Winds , een vlot nummer , kreeg een redelijke vertolking. Het tweede nummer was A movement for Rosa, één van de composities die het orkest gaat uitvoeren op het concours in Enschede in november van dit jaar. Geen kleinigheid, gewoon een moeilijk stuk met lastige passages erin. De muzikanten kweten zich heel behoorlijk van hun taak en dat was te merken na afloop, de toehoorders waren er even stil van en begonnen toen enthousiast te klappen.
Het St.Florian Chorale , een gedragen religieus getinte compositie, kreeg een mooie uitvoering waarna werd besloten met Windows of the World. Al met al een prima muziekavond die besloten werd met een hapje en een drankje voor de medewerkers.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.