SGRD in actie tegen obstakels en verkeerd parkeren

DOESBURG – Zaterdagmorgen hielden de vrijwilligers van de Stichting Gehandicapten Raad Doesburg (SGRD) een actie om mensen die verkeerd parkeren hierop attent te maken. Het gaat dan om autobezitters die ongeoorloofd hun auto op een invalidenparkeerplaats parkeren, zonder de daarbij behorende invalidenparkeerkaart. Het is, vooral op de parkeerplaats voor de apotheek en dokterspost op de Linie, een grote ergernis voor mensen die wel een invalidenparkeerkaart hebben. Dagelijks staan de twee invalidenparkeerplaatsen daar vol met auto’s zonder kaart. Er mogen maar twee auto’s staan, maar vooral als het regent, staan hier wel acht auto’s. Hierdoor kunnen hulpdiensten en de Plusbus vaak de draai niet nemen om de parkeerplaats weer te verlaten.
Ook de parkeerplaatsen in de Kloostertuin zijn regelmatig bezet door mensen die daar niet horen te staan. Deze morgen echter stond er niemand ongeoorloofd geparkeerd. De eigenaren van de auto op de foto vertelde dat ze ook wel eens merkte dat de parkeerplaats bezet was met een auto zonder kaart. Verder stallen fietsers hun fiets soms zo, dat je er met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen niet langs kunt. Hiervoor hadden de vrijwilligers ludieke kaarten bij zich die dan aan het obstakel werd gehangen om begrip te vragen voor het probleem – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.