Betoverende lampionnen

VELP – Voor de asielzoekertjes was het vrijdag een betoverende gebeurtenis in Velp. De meesten hadden nog nooit een lampion gezien. Met hun moeder en vaders, en elkaar stevig vasthoudend, liepen ze – samen met zo’n honderd Velpse kinderen – mee in de Lampionnenoptocht, ter ere van de verjaardag van de Koningin. De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt organiseert deze feestelijke optocht samen met Stichting Velp voor Oranje en ieder jaar is het vertrekpunt een andere basisschool. Deze keer ging de tocht vanaf De Arnhorst (met het Velpse Asielzoekerscentrum als naaste buur) door de straten van de wijk Daalhuizen-Oost.
Alle kinderen kregen ter plaatse een gratis lampion uitgereikt en na afloop was er drinken voor alle deelnemertjes. Er werden 10 zelfgemaakte lampionnen bekroond met een prijs.
Traditiegetrouw sloot de antieke Brandweerwagen van de Velpse Brandweer de stoet af. Als veilige afsluiting, maar ook omdat de kinderen (en de ouders) dat natuurlijk prachtig vinden – foto: Marc Pluim
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.