Nieuwe dirigent voor de Koninklijke Rosendaalsche Kapel

ROZENDAAL – Sedert eind februari van dit jaar staat er een nieuwe dirigent voor het harmonieorkest van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK). Het is Michel Jalink uit Oosterbeek.

Jalink is van huis uit slagwerker, maar ontpopte zich als muzikaal leider bij verschillende orkesten in Gelderland. Op dit moment is Michel Jalink ook dirigent bij de Zutphense Orkestvereniging. Hij is 41 jaar, gehuwd en vader van een dochtertje. Overdag is hij werkzaam als kwaliteitsmanager bij de Meteoor in Rheden.

Nog vóór Kerstmis 2010 moest het bestuur van de kapel op zoek naar een geschikte opvolger voor Jan Raggers, die op 13 december na een kortstondig ziekbed helaas overleed. Raggers had tot begin december de KRK geleid. In die maand begon het bestuur ook te zoeken naar mogelijke kandidaten om hem op te volgen. Een geluk was, dat spoedig een lange lijst met namen de vereniging hoop bood op een snelle voorziening in de vacature. Vanaf januari hebben een vijftal gast-dirigenten het orkest ad interim geleid, wat de KRK ook de gelegenheid bood om zich op het muzikaal leiderschap te heroriënteren. Een en ander mondde uit een sollicitatieprocedure waaraan een drietal kandidaten deelnam. Michel Jalink is vanuit deze procedure eind februari aangesteld als nieuwe dirigent van de Rosendaalsche Kapel. Hij zal na een proefperiode voor onbepaalde tijd aan de vereniging leiding geven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.