Posbankloop gaat klimaatneutraal

RHEDEN – De Stichting Posbankloop heeft in 2010 besloten het hardloop/ en wandelevenement voortaan klimaatneutraal te houden. Daarom is zaterdag begonnen met de aanleg van een rooibos in De Vaalwaard. Met 50 vrijwilligers zijn daar de eerste bomen geplant aan de overkant van de IJssel bij Rheden. Ook waren hierbij leerlingen van Larenstein aanwezig. Met deze bomen hoopt men straks weer een flink aantal zeldzame vogels terug te zien in dit uniek stukje gebied.
Voor de officiële handeling zorgde wethouder Norel van de gemeente Zevenaar, Wim Knol van Natuurmonumenten en Cees Ursum van de Posbanklooop. Samen plantten zij een boom. Met de aanplant van deze bomen wil de organisatie van de Posbankloop de CO2 uitstoot die het evenement met zich meebrengt compenseren. – Foto Martin de Jongh.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.