Actiecomité Behoud Zwembad Rheden opgericht

RHEDEN – De plannen van het gemeentebestuur van de gemeente Rheden om het buitenzwembad in Rheden te sluiten, heeft in het dorp Rheden tot veel commotie en tot de oprichting van het Actiecomité Behoud Zwembad Rheden geleid. Het comité roept alle bezoekers en iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt in actie te komen tegen de plannen van het college.

Oprichters van het comité, Vincent Koch en Rick Palm, wijzen op het maatschappelijk belang van het zwembad in Rheden. “Kleine kinderen doen er hun zwemervaring op, voor de jeugd is het een educatieve en recreatieve ontmoetingsplek, gezinnen maken van een dagje naar het zwembad in Rheden een toeristisch dagje uit en voor ouderen is het een onderdeel van je fit en energiek blijven voelen. Niet alleen voor inwoners van het dorp Rheden, maar ook nog altijd goed bereikbaar voor inwoners van de hele gemeente en zelfs daarbuiten”, aldus de twee oprichters van het actiecomité. Zij vragen zich dit af: “Waar moet een maatschappelijke voorziening volgens dit college voor een klein beetje gemeentelijk steun nog meer aan voldoen?”
Het actiecomité probeert de komende tijd alle initiatieven die inmiddels in Rheden zijn opgestart zoveel mogelijk te bundelen. “Het is enerzijds heel triest, maar anderzijds geweldig te horen dat er nu al veel kinderen in het dorp huis-aan-huis aflopen om handtekeningen binnen te halen. Als comité willen wij hen en alle anderen helpen om zoveel mogelijk te coördineren en te bundelen.

www.behoudzwembadrheden.mysites.nl
http://twitter.com/zwembadrheden
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.