Deelauto op proef in gemeente Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat bij wijze van proef een deelauto installeren in Brummen. Deze zal grotendeels door eigen personeel worden gebruikt, maar is ook beschikbaar voor inwoners van de gemeente.

De deelauto blijft eigendom van de aanbieder, in dit geval Greenwheels, staat op een centrale plaats in de gemeente en is te reserveren en gebruiken door abonnees. De auto wordt geopend met een chipkaart en gebruikers betalen per kilometer. De gemeente Brummen heeft, om het plaatsen van de auto rendabel te maken, een bedrijfsabonnement af moeten sluiten bij Greenwheels. Er zal worden geprobeerd de auto zoveel mogelijk te gebruiken voor dienstreizen die anders met eigen vervoer plaats zouden vinden.
De ingebruikname van een deelauto past goed bij het groene karakter dat Brummen nastreeft. Het bespaart op autobezit, parkeerruimte, parkeerkosten, autogebruik en auto-onderhoud. Door de overstap op een deelauto kiezen mensen hun vervoermiddel bewuster en maken zij gemiddeld 30 procent minder kilometers per auto. De kosten voor de gemeente Brummen zijn nog niet goed in te schatten, omdat dit afhankelijk is van het aantal kilometers dat de ambtenaren rijden. De kosten worden gefinancierd uit de pot bestemd voor duurzaamheidsinitiatieven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.