Internationale menwedstrijden Beekbergen gaan door

BEEKBERGEN – Mede dankzij de steun van de trouwe sponsoren en een tiental nieuwe sponsoren is de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn na een jaar van afwezigheid terug op de internationale wedstrijdkalender. Van 28 tot en met 31 juli staan de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen weer in het teken van de internationale twee-en vierspansport.

Tien nieuwe sponsoren hebben zich voor de komende drie jaar verbonden aan deze voor Nederland unieke internationale menwedstrijd voor twee-en vierspan paarden en vierspan pony’s. Organisator en Riant eigenaresse Mieke van Tergouw is ontzettend blij dat de wedstrijd doorgaat: “We zijn erg gelukkig dat de sponsoren hun vertrouwen in ons evenement hebben uitgesproken en ons tot en met 2013 ondersteunen. Met hun steun hebben wij de begroting voor het grootste gedeelte sluitend weten te krijgen en vinden we het verantwoord om het evenement door te laten gaan. De komende maanden moeten we nog flink aan de slag om de laatste benodigde middelen binnen te halen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Beekbergen is een fantastisch evenement voor zowel de internationale mensport als voor de Gemeente Apeldoorn en omgeving. We hebben er alles aan gedaan om dit evenement te behouden. Dankzij de sponsoren die ons al jarenlang trouw zijn en de nieuwe sponsoren kunnen we het hoge niveau van onze wedstrijd waarborgen. We gaan vol energie de 26ste editie tegemoet", vertelt Mieke van Tergouw.

Trouwe sponsoren Gemeente Apeldoorn, Rabobank Apeldoorn, Ten Kate flowers & decorations, de leden van Businessclub Riant, Neptunus Structures en de Stentor krijgen gezelschap van ondermeer Coldec, Dekstation de Nieuwe Heuvel, DF Stables, Farm Frites, KIM Nederland, Primeval en Stal het Haarbosch.

De internationale menwedstrijd in Beekbergen is voor alle rijders een belangrijke wedstrijd waardoor het deelnemersniveau zeer hoog ligt. De deelnemers in de rubriek vierspan paarden kunnen waardevolle punten verdienen voor de Wereldbeker vierspannen, die in de wintermaanden wordt verreden. Voor de tweespan paard menners is Beekbergen de generale repetitie voor het Wereldkampioenschap, dat een maand later wordt gehouden in het Franse Conty. Na Beekbergen maakt de nieuwe bondscoach Harry de Ruyter bekend welke drie Nederlandse menners naar het WK worden afgevaardigd. De pony vierspanrijders krijgen in Beekbergen de kans zich in de kijker te rijden voor deelname aan het Wereldkampioenschap dat eind september plaatsvindt in het Sloveense Lipica.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.