Doesburg in beeld

DOESBURG – In Doesburg worden fotografen gezocht die mee willen werken aan een project om Doesburg in beeld te brengen. Al eeuwen lang worden Doesburgse stadsgezichten vastgelegd in schilderijen, tekeningen en foto’s. Vanaf 1890 kwam fotografie in zwang, waardoor steeds meer stadsgezichten werden gemaakt. Van de stad verschenen in de laatste honderd jaar zo’n vijftienhonderd verschillende ansichtkaarten. Deze roepen bij jongere inwoners regelmatig vragen op, die aan de oudere garde worden gesteld. Wie woonde in welk huis, waar zat die ene winkel en hoe zag het er vroeger allemaal uit. Op basis van een collectie oude ansichtkaarten wil men gaan bekijken wat er anders is geworden, maar ook wat er nog steeds zo is als honderd jaar geleden. Er wordt een keuze gemaakt uit honderden foto’s, waarna de nieuwe situatie wordt gefotografeerd. In de komende winter wordt dan een middag belegd waarin de oude situatie wordt bekeken aan de hand van die nieuwe foto’s. Het commentaar mag deze middag van de bezoekers komen, die meer kunnen vertellen over wat er te zien is. Iedereen die interesse heeft om mee te denken over dit project, mensen die graag fotograferen en eventueel plaatjes willen schieten, kunnen zich aanmelden bij Gerard Wolters, tel. 0313-473584 of wolters.gbn@gmail.com.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.