Aan het werk op de bijenweide

BRUMMEN – De leden van de Brummense imkervereniging hebben de nationale vrijwilligersdag op 19 maart aangegrepen om flink wat werk te verzetten op de nieuw aangelegde bijenweide aan de Voorsterweg. De helft van de weide is omgeploegd, geëgd en in drie perken met verschillende bloemzaden ingezaaid. De andere helft is ingezaaid met graszaden, gemengd met verschillende bloemzaden en soorten klaver. Hier moet een bloemrijk grasland ontstaan rondom de recept gepote hoogstam-fruitbomen. Al deze werkzaamheden maken deel uit van het project Bee Blie in Brummen, dat wordt begeleid door Landschapsbeheer Gelderland en financieel wordt ondersteund door de Provincie Gelderland, de gemeente Brummen en de Postcode Loterij. Het doel is om de biodiversiteit in de omgeving een zet in de goede richting te geven. Daarnaast is de imkervereniging bezig een boekje te maken over verschillende insectvriendelijke planten, struiken en bomen die geschikt zijn om in de tuin te zetten. Het hele project moet rond oktober dit jaar zijn afgerond.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.