Afsluiten Coldenhovensebrug stuit op weerstand

BRUMMEN – Inwoners van Hall en Eerbeek zijn het niet zomaar eens met het gepresenteerde Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (GVVP) van de gemeente Brummen. Met name de afsluiting van de Coldenhovensebrug voor gemotoriseerd verkeer wordt niet bepaald gewaardeerd.

Tijdens een drukbezochte informatieavond in het gemeentehuis in Brummen maakten veel burgers hun bezwaren tegen de plannen van de gemeente kenbaar. Veel van hen zijn het oneens met de ideeën van het college: de maatregelen om het buitengebied verkeersluw te maken, zijn niet populair. Het doorgaand verkeer moet straks buitenom hun route vinden, bijvoorbeeld langs het Kanaal en via de N348. Dit wordt ondermeer beoogd door de Coldenhovensebrug, tussen de Boerenstraat en de Langedijk, af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen voetgangers en fietsers zouden in de toekomst gebruik mogen maken van deze verbinding.
Dit voornemen stuit bij de Dorpsraad Eerbeek – Hall op grote tegenstand. Men verwacht dat de verkeersdrukte in het dorp Hall toe zal nemen door afsluiting van de brug. Auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer, maar ook de hulpdiensten, zullen moeten omrijden via de Hallsebrug of Eerbeeksebrug. Hiermee verschuiven de verkeersstromen naar de wegen rondom Hall, die daardoor onveiliger zullen worden voor fietsers. Veel schoolkinderen die naar Zutphen rijden, maken gebruik van deze route. Ook de bereikbaarheid van een tiental agrarische bedrijven neemt volgens de Dorpsraad flink af.
De Dorpsraad adviseert de gemeente Brummen alle drie de bruggen, die momenteel in zo’n slechte conditie zijn dat er noodbruggen op of naast liggen, te renoveren. Door dit samen met de gemeente Apeldoorn te doen, hier is eenzelfde situatie, zou dit wellicht kosten besparen. Hierdoor hoeven ook niet de onverharde wegen in het buitengebied te worden verhard, zoals voorzien is in het GVVP.
Het voorstel GVVP zoals het er nu ligt, is nog een concept. Het college zal zich in april over de plannen buiten. Naar verwachting neemt de raad nog voor de zomer een besluit.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.