Een stukje waardering

EERBEEK – ATB-club Last Gear is de nieuwe Vrijwilligersgroep van het Jaar in de gemeente Brummen. Uit handen van wethouder Frans Bruning kreeg de groep de wisselbokaal uitgereikt, een symbool voor alle waardering die de Vrijwilligersprijs uitdrukt.

“Als we onze droom voor een betere en veiliger wereld willen laten uitkomen, dan moeten we het meer dan ooit van vrijwilligers hebben”. Karin van Aalst, projectmedewerker van de Vrijwilligerscentrale, gaf met dit citaat van voormalig secretaris-generaal Kofi Annan treffend aan waarom vrijwilligers zo belangrijk zijn in onze samenleving. Hoewel er steeds meer op vrijwilligers wordt gerekend, is het vele werk dat zij verzetten nog steeds niet vanzelfsprekend. Vrijwilligers mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Vandaar dat ieder jaar twee vrijwilligersprijzen worden uitgereikt: één voor een individu en één voor een groep.
De Vrijwilligersgroep van 2011 werd ATB-club Last Gear, die het meest in het oog sprong tijdens de enorm succesvolle Halloweenrit, die vorig jaar oktober werd gehouden. Vele vrijwilligers droegen een steentje bij aan dit enorme project, waar ruim 1500 mensen aan deelnamen. De andere twee genomineerden, De Zonnebloem en Buurtbusvereniging HTOV kregen terecht een eervolle vermelding – foto Han Uenk
 

Meer foto's