Expositie De Raadskelder Doesburg

DOESBURG – Stichting de Raadskelder organiseert viermaal per jaar een expositie in de historische kelder onder het Raadhuis van de Gemeente Doesburg. De eerste expositie dit jaar is van 27 maart t/m 24 april. Corinne Boureau toont dan haar schilderijen en beelden, waarin zij laat zien hoe godinnen in dromen bewegen. Als liederen vliegen kolibries uit de monden. Op de huid van de godinnen kiemen takken waarop vogels uitrusten en vlinders hun naakte lichamen kleden. Haar kunst straalt een Zen-achtige rust uit, terwijl haar werk ook levendigheid uitbeeldt.
Corinne Boureau maakt gebruik van pigmenten met emulsie op hout om de sfeer van fresco’s weer te geven. Het thema van de expositie is “De plant in ons”. Haar palet blijft ingetogen: een lege achtergrond met lijnen van aarde tinten en sepia. De boodschap is universeel en vertelt dat de mens één is met de natuur.
Stichting de Raadskelder wordt financieel niet ondersteund. Voor kleine kosten zijn wij afhankelijk van giften van “vrienden van de Raadskelder”. Voor 15 Euro per jaar is men al ‘vriend’ en krijgt men voor elke vernissage een uitnodiging.
“Wij nodigen iedereen uit om in de Raadskelder onze expositie te bezoeken”, laat de organisatie weten. “Als culturele Stichting kunnen en willen wij vele kunstvormen tonen en bij een breed publiek onder de aandacht brengen.”
De Raadskelder is op 27 maart geopend van 15.00 tot 17.00 uur en in de periode van 2 t/m 24 april zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.