Bestemmingsplan voor 60 nieuwe woningen in Velp onherroepelijk

VELP – Op 16 maart heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Velp-Noord, hoek Daalhuizerweg-Ringallee. Omwonenden hadden beroep ingesteld, maar dat was volgens de rechter gedeeltelijk ongegrond en voor het andere deel niet ontvankelijk. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan moest worden aangepast zodat woningcorporatie Vivare 62 nieuwe woningen in Velp kan bouwen.

Woningbouwvereniging Vivare heeft een plan ontwikkeld om 62 woningen in Velp te vervangen door 60 nieuwe. Het gaat om het perceel dat wordt begrensd door de Daalhuizerweg, Van Pallandtstraat en Bergweg. Deze woningen zijn gebouwd rond 1930. De verouderde woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. De woningen waren gebouwd volgens de ‘tuindorpgedachte’: wonen in een dorpachtige, groene omgeving. Achter de woningen bevond zich dan ook een groot groen binnengebied. Dit alles maakte dat het ging om een karakteristieke plek in Velp.

Bij het plan om de woningen te vervangen is dit ‘tuindorpkarakter’ behouden en is veel aandacht besteed aan de ruimtelijke kwaliteit van het plan. Door de situering van de woningen en de architectuur zijn de oude structuren van dit karakteristieke stukje Velp goed te herkennen. Een aantal karakteristieke details van de oorspronkelijke woningen worden ook weer aan de nieuwe woningen aangebracht en het oorspronkelijk groene binnengebied zal voor een groot deel weer groen worden ingericht.

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de omgevingsvergunning om de woningen te kunnen bouwen nu kan worden getoetst aan het bestemmingsplan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.