Oude tijden herleven tijdens uitje Zonnebloem Brummen

BRUMMEN – Zaterdag 19 maart heeft de Zonnebloem afdeling Brummen voor haar gasten weer een gezellige middag georganiseerd.Dit keer werden de gasten tijdens stralend voorjaarsweer onthaald op een optreden van de Starlightsisters bij de Vrolijke Frans te Brummen.
83 gasten en 7 rolstoelers kwamen op eigen gelegenheid, met vrijwillige chauffeurs of met de rolstoelbus van het Rode Kruis naar de prachtige zaal van de Vrolijke Frans. Zij werden verwelkomd door 7 vrijwilligers van de Zonnebloem en op de achtergrond waren er 2 verpleegkundigen stand by.
De vier Starlightsisters brachten een muzikaal repertoire uit de 40 en 50-er jaren van de vorige eeuw, de tijd waarin vele van de aanwezige gasten jong waren. Zij deden dit geheel in stijl gekleed en brachten daarmee in herinnering de tijden van in en vlak na de 2de wereldoorlog. Beroemde liedjes van o.a. Marlene Dietrich en de Andrew Sisters. Liedjes als Lily Marlene en Under the Apple Tree, maar ook Rats, kuch en bonen. Iedereen genoot van de muziek en menigeen neuriede of zong de oude teksten van weleer feilloos mee.
Ook aan de inwendig mens was gedacht. Begon de middag met koffie of thee met een plak heerlijke cake, tussen de optredens werd er een hapje gegeten en een drankje gedronken Gezelligheid kent geen tijd ging volledig op voor deze middag.
Voorzitter Rik van Tongeren vroeg na afloop om een flink applaus mede gebaseerd op het feit dat de Starlightsisters dit optreden geheel belangeloos voor vrijwilligersorganisaties zoals de Zonnebloem doen. Hij zette de vier dames in het zonnetje met voor ieder een prachtige bos bloemen .
Na afloop werden de gasten weer in de jassen geholpen en om 16.30 uur konden zij weer vol herinneringen aan vroeger huiswaarts keren. De vrijwilligers van de Zonnebloem konden terugkijken op een zeer geslaagde middag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.