BSO De Arnhorst feestelijk geopend

VELP – Sinds afgelopen maandag is de buitenschoolse opvang (bso) van basisschool De Arnhorst in eigen beheer. De bso zit in hetzelfde gebouw als de school aan de Dillenburglaan in Velp. De directeur is dit nu van zowel de school als de bso.
PCBO Rheden, waar De Arnhorst toe behoort, heeft besloten de bso in eigen beheer te nemen, omdat ze toe wil naar één lijn, één pedagogische aanpak en een missie en visie. Om juridische en financiële redenen is de bso ondergebracht in de bv BOEIenD. De kinderen zullen daar niks van merken.

Donald Duck en Katrien kwamen spontaan ook het feest op luisteren en zorgden ervoor dat de stemming er meteen al goed in zat. De feestelijke opening met de kinderen bestond uit allerlei activiteiten waaronder een lint doorknippen, samen dansen, ballonnen oplaten, timmeren, schminken, verkleden, cake versieren en knutselen. Alle leerlingen van de school waren voor de opening uitgenodigd, daarna bleven de kinderen die ook daadwerkelijk de bso bezoeken over. De eerste dag had ook tot doel de kinderen kennis te laten maken met alle pedagogische medewerkers en de mogelijkheden van spelen. Nieuw voor ze was de ‘Wii’, de werkbank met gereedschap en de diverse sportartikelen.
Niet nieuw zijn de regels en afspraken. Toen directeur Tineke Klein Beernink vroeg welke regels ze moesten afspreken, waren alle kinderen het erover eens: “Gewoon, dezelfde als tijdens school.”
De bso start in een kleine groep om even op adem te komen en verhaal te doen. Daarna kunnen de kinderen vrij spelen, binnen en buiten, of een geleide activiteit onder begeleiding van pedagogisch medewerkers doen. Regelmatig organiseren ze ook een workshop van meerdere dagdelen.
Nu al vragen de kinderen aan de ouders of ze vaker naar de bso mogen; een goed teken dat de ingeslagen weg aansluit bij de school en de kinderen.

Binnenkort vindt de officiële opening plaats voor ouders en extern genodigden.
De kinderen zijn al aan het oefenen om dit gepaard te laten gaan met een voorstelling. Ook dit wordt vast weer een groot feest.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.