MAV Mondolia prima in vorm

KLARENBEEK – De nieuwe dirigente Heidi Wijnmaalen heeft de vuurproef met het grote A-orkest van muziek- en amusementsvereniging Mondolia zaterdagavond ruimschoots doorstaan. Op vlotte wijze kweet zij zich van haar taak om een leuk en vooral vrolijk programma te brengen. Een paar maanden geleden kwam zij onverwacht voor het orkest te staan om de nummers voor de uitvoering verder in te studeren. Enthousiast ging ze aan de slag en de uitvoering werd een groot succes.

De uitvoering van Mondolia had dit keer als thema Mondolia the Movie. De belangstelling was weer enorm. Ruim 600 personen bevolkten de zaal van De Nieuwe Zweep.
De filmavond begon met de diplomalessers onder leiding van Annet en Marlou van Wijngeeren. Zij hebben pas een paar maanden les. Zij speelden Halve en hele noten. Drie leerlingen waren al iets verder. Deze tussengroep bracht ook enkele liedjes.
Het Jeugdorkest speelde onder leiding van Annet van Wijngeeren en Heidi Wijnmaalen. Zij brachten met muziek en zang liedjes uit diverse films. Het publiek kon genieten van I’m a believer en Stilte in de storm. De jeugd had er veel plezier in en zong en speelde met grote inzet.

Liedjes uit films was ook het thema van de liedjes die het A-orkest speelde. Heidi Wijnmalen kondigde op ludieke wijze de nummers aan. Voor de eerste keer presenteerde zij het A-orkest. Mondolia zong en speelde Honolulu baby, Hey Jude en Ik hou van jou. Ook liedjes uit Jesus Christ Superstar. Tot grote verrassing van het publiek kwam de tijd van Nico Manak weer even terug en werd de Sneeuwwals uit de vergetelheid gehaald met zang van Hugo Hoitink. Ook werd een polonaise door de zaal gemaakt. En tot slot vrolijke liedjes uit Ja zuster, nee zuster.
Volgens traditie is er ook nog een derde deel van de uitvoering met sketches en liedjes. De eigen leden bedenken die samen. Dit keer was gekozen voor een set met een regisseur voor opname van liedjes en sketches. Er werd leuk gezongen en gespeeld.
Mondolia vroeg ook aan het publiek om te laten weten welk liedje men graag wil horen op de jubileumuitvoering ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan. Verzoeken van vroeger en nu kunnen bij het bestuur worden ingediend voor het Wenconcert 2012 – foto: Wencel Maresch
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.