Vrouw verzet zich tegen aanhouding wegens bedreiging

VELP – De politie heeft een 20-jarige vrouw uit Velp zaterdagavond in haar woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging van een 30-jarige plaatsgenote. De vrouw verzette zich tegen haar aanhouding, waarbij ze naar agenten schopte en een van hen in zijn pols beet.

 

De twee zijn bekenden van elkaar en kregen rond negen uur kennelijk ruzie voor de woning van de 20-jarige vrouw in Velp-Noord. Daarbij zou de 20-jarige Velpse haar dorpsgenoot hebben belemmerd om te vertrekken. Daarop waarschuwde de 30-jarige vrouw de politie. Tijdens de bemiddeling door agenten bleef de 20-jarige vrouw zich agressief gedragen in de richting van de 30-jarige vrouw én de agenten. Die besloten vervolgens de 20-jarige vrouw aan te houden. Daarbij verzette ze zich en schopte ze tegen de agenten. Ze beet ook een van de agenten in zijn pols. De vrouw werd na haar verhoor zondagochtend weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van justitie.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.