Volleybaltoernooi voor sportonderwijs in derde wereld

DIEREN – De foundation I Support A Coach, die onlangs is opgericht, houdt op 22 mei een 3-tegen-3 volleybaltoernooi voor het goede doel. De stichting ondersteunt trainers en coaches in ontwikkelingslanden met kennis, vaardigheid en middelen, zodat zij adequaat sport kunnen aanbieden aan gehandicapte jongeren in hun land.

Het volleybaltoernooi is bedoeld om geld op te halen voor dit doel. In 2011 steunt de foundation een opleidingsproject in Oeganda. In het derde kwartaal worden 24 trainers / coaches in Oeganda opgeleid in sitzbal en zitvolleybal. Hierbij krijgen zij studie- en spelmateriaal. De kosten hiervan worden geraamd op 25.000 euro.
Op 22 mei wordt een 3-tegen-3 volleybaltoernooi gehouden in Theothorne in Dieren. Er kunnen 24 teams meedoen: twaalf heren- en twaalf damesteams. Ieder team bestaat uit drie tot vijf spelers van minimaal vijftien jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 250 euro per team. Ieder deelnemend team zorgt er zelf voor dat zij het geld bijeen breng. De dag begint om 09.00 uur met voorronden. In de pauze is er een clinic zitvolleybal, waarvoor men zich kan aanmelden via info@fisac.nl. Tot 18.00 uur wordt er weer gespeeld, waarna de prijsuitreiking volgt.

www.fisac.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.