Zestien jaar cel voor moord op Van Ravenhorst

EERBEEK / ZUTPHEN – Hij mag maar liefst zestien jaar de cel in voor de moord op zijn collega: de 37-jarige V.E. uit Eerbeek is vrijdag schuldig bevonden voor het om het leven brengen van Henk van Ravenhorst. Dit is twee jaar meer dan het Openbaar Ministerie eiste.

Autohandelaar Henk van Ravenhorst verdween in december 2009 en werd drie weken later dood teruggevonden. E., eveneens actief in de handel van gebruikte auto’s, werd enige tijd later opgepakt. Forensisch bewijs heeft de rechtbank van zijn schuld overtuigd. Zo zijn er bloedsporen van Van Ravenhorst gevonden in de auto en op de kleding van E.
E. ontkent nog steeds dat hij iets met de zaak te maken heeft, maar beweert dat iemand hem erin luist. De rechtbank vindt dat de verdachte met dit standpunt geen verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt. Ook omdat E. ‘bruut’ te werk is gegaan, heeft de rechtbank twee jaar gevangenisstraf meer opgelegd dan de eis van het OM.
V.E. is meteen in hoger beroep gegaan, hij is het pertinent oneens met de uitspraak.