Oppositiepartijen stemmen tegen Rhedense visie

DE STEEG – De SP, de PvdA en de Groep Pieper-Rook hebben tegen de visie van de gemeente Rheden gestemd. De Rhedense raad boog zich onlangs voor de tweede keer over het document. Eerder dit jaar vond de gemeenteraad de visie te vaag, waarna het college de opdracht kreeg met een meer concrete versie op de proppen te komen.

In de visie met de titel ´De Rhedense keuze´ werpt de gemeente Rheden een blik op haar toekomst. De forse bezuinigingen spelen hierin een belangrijke rol. Aan de visie ging een traject met onder meer enquêtes onder inwoners en een symposium vooraf. Volgens de SP legt de gemeente te sterk de nadruk op het nemen van eigen verantwoordelijkheid door burgers. Ook verweten de socialisten het college een gebrek aan sociaal beleid en het laten verdwijnen van voorzieningen.

Volgens de partij is bovendien de inbreng van burgers onvoldoende terug te zien in het document. ¨Wij lezen en horen bij de coalitiepartijen een heilig geloof in de verantwoordelijkheid van mensen¨, gaf SP-raadslid Jorine Dirks aan. ¨Maar over mensen met pech of ouderen met gezondheidsproblemen wordt niet gesproken.¨ Ook de PvdA en de Groep Pieper-Rook konden zich niet vinden in de Rhedense visie. Een meerderheid van de Rhedense raad stemde echter vóór ´De Rhedense keuze´. Wel wordt de visie door een voorstel van de PvdA iets aangepast. Aan het document wordt toegevoegd dat de gemeente voor burgers die het niet redden zonder ondersteuning een vangnet in stand houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.