1L wint klassenbattle

DIEREN – Het Rhedens in Dieren deed donderdag mee aan de jaarlijkse Dag van de Leerplicht. Het thema voor dit jaar was School?…. bekijk ’t eens anders. Het doel van deze dag was jongeren te attenderen op het recht te leren en een diploma te halen. Op Het Rhedens werd een klassenbattle gehouden. Vanaf 22 februari werd het verzuim per klas gemeten. De klas met het laagste verzuim zou winnen en dat is op Het Rhedens klas 1L geworden. Geen één keer werd er gespijbeld en er was geen één te laat melding. Wethouder Willem Bouman was verrast want van september tot vandaag waren er 48 te laat meldingen.
“Wie heeft er nog nooit gespijbeld”, vroeg Bouman voorafgaand aan de prijsuitreiking. Bijna niemand stak zijn vinger op. “Daar ben ik heel blij mee”, antwoordde hij. Op de vraag wie er nog nooit een te laat briefje bij de conciërge heeft moeten halen, staken een behoorlijk stuk minderen leerlingen hun hand op. De winnende klas kreeg uit handen van leerplichtambtenaar Ellie Dijkstra van de gemeente Doesburg een cheque ter waarde van 100 euro uitgereikt; een VVV bon. “Met dit behoorlijke bedrag kunnen jullie met de klas wat leuks gaan doen”, sloot Bouman af.

Ook het Groenhorstcollege in Velp hield een klassenbattle. Daar reikte wethouder Ron Konig van de gemeente Rheden de cheque uit aan klas 1c. In deze klas waren de minste meldingen van schoolverzuim. Tot slot deelde de klas voor de hele school koeken uit die door de Leerplicht van de gemeente waren meegenomen. – Foto Lotte Bienias. 
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.