Vijftiende Roefeldag

BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen houdt dit jaar voor de vijftiende keer de Roefeldag in de gemeente Brummen. Alle kinderen van zeven tot twaalf jaar uit de gemeente mogen deze dag een kijkje nemen bij verschillende bedrijven, instellingen en verenigingen. Doel van de dag is dat kinderen nadenken over wat ze willen worden en dat tijdens het roefelen eens kunnen uitproberen. De Roefeldag vindt plaats op 2 april en wordt om 09.30 uur feestelijk geopend. Om 10.00 uur starten de eerste groepjes bij de verschillende roefelplaatsen. Tussen het roefelen door kunnen de kinderen meedoen aan verschillende activiteiten bij Plein Vijf in Brummen en het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. Er wordt tijdens deze dag een bezoek gebracht aan Jongerencentrum Blitz, Tolzicht en de Beekwal, Autobedrijf Gert Mulder, Bistro Barones, Biologische Boerderij Meander, Kiboe, Bloemen vd Brink, Hamber BV, de Wereldwinkel in Eerbeek, Yoga Centrum Eerbeek, Konijnenberg Bos en Groen, gemeente Brummen, de Imkervereniging, JOC Eerbeek, Autobedrijf Wim Mulder, Corleone, Boerderij Wijgman, Dekamarkt, Keuken 3000 Nolsen, Houtdraaier Otto Koedijk, bibliotheek Brummen, het IVN, Politie Noord-Oost Gelderland, Brandweer Brummen en speelgoedmuseum Toy Gallery. Wie zich nog niet heeft opgegeven, kan dit nog doen bij Plein Vijf of het Tjark Riks. Deelname is gratis.