Win kaarten voor lezing Nop Maas

VELP – Wie via www.bibliotheekveluwezoom.nl meedoet aan een korte quiz, getiteld Nop voor Nop, maakt kans op kaartjes voor de lezing van Nop Maas. Deze vindt dinsdag 22 maart plaats in K13 in Velp. Nop Maas is de biograaf van Gerard Reve.

 

Op de website kan iedereen de vier vragen beantwoorden over Reve en zijn werk. Maas ontving eind jaren negentig vier grote koffers met ontvangen brieven en kaarten van Gerard Reve en Joop Schafthuizen. Dit beschouwde hij als opdracht tot het schrijven van een biografie. De eerste twee delen van de serie, getiteld Kroniek van een Schuldig Leven, zijn verschenen. Of er een derde deel komt, is echter nog de vraag. Joop Schafthuizen, die in het derde deel zijn opwachting maakt, houdt de publicatie hiervan tegen. Hij wil dat Maas alle citaten die hij uit brieven heeft overgenomen parafraseren of afzien van publicatie.
Maas wil in zijn biografie geen dwingende visie of analyse geven, maar zet de feiten van Reves leven op een rijtje. Hij wil vooral de complexiteit in het leven van Reve tonen.

De lezing in K13 begint om 20.15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijeter en K13.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.