Wim Biezeman 40 jaar bij IVN

EERBEEK – Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Wim Biezeman lid werd van het IVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van IVN-afdeling Eerbeek en omstreken werd uitgebreid stilgestaan bij dit jubileum. Wethouder Louke van Wensveen van de gemeente Brummen, die tevens IVN-lid is, kwam de jubilaris toespreken en speldde hem de gouden IVN-insigne op.

Namens het bestuur van IVN-district Gelderland was Jaap Nieuwenhuis gekomen, die Biezeman eveneen kort toesprak en hem namens het IVN een oorkonde uitreikte die vergezeld ging van een mooie bos bloemen. Ook de afdeling zelf liet zich niet onbetuigd. Namens de leden overhandigde voorzitter Hans Giesselbach het feestvarken een boek en een bos bloemen.

Wim Biezeman is lid van de IVN-afdeling Eerbeek en omstreken en die afdeling bestaat zelf nog net geen 25 jaar. Dat mag op het eerste gezicht wat vreemd lijken, maar is alleszins verklaarbaar. Voordat Biezeman mee hielp in de gemeente Brummen de IVN-afdeling op te richten, was hij al bijna 17 jaar lid van de afdeling Apeldoorn. Gestimuleerd door de publiciteit rond het landelijke project Natuurjaar 1970, begon hij in Apeldoorn aan een IVN-natuurgidsenopleiding. Toen in 1987 in Eerbeek een natuurgidsencursus werd gestart door het district Gelderland, was Biezeman een van de assistenten bij deze cursus. Na de oprichting van de afdeling Eerbeek en omstreken was hij een van de leden van het allereerste bestuur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.