VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

RHEDEN – VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in de gemeente Rheden om vluchtelingen te begeleiden die nieuw in de gemeente komen wonen. Ook worden taalvrijwilligers gezocht.

Iedere maand worden enkele nieuwe vluchtelingen geplaatst in de gemeente Rheden. Zij zijn afkomstig uit asielzoekerscentra en hebben een verblijfsvergunning. Om deze mensen in de eerste periode dat ze in onze gemeente wonen op weg te helpen, zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers. Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Dit kost twee dagdelen per week: dinsdag- en donderdagmorgen.
Daarnaast wordt een aantal taalmaatjes gezocht. Zij ondersteunen vluchtelingen en migranten ongeveer één of anderhalf uur per week bij het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt één-op-één bij de mensen thuis. Bij koppeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met interesses, wensen en vragen van beide partijen.
Gezocht worden gemotiveerde mensen met respect voor andere culturen. Het kantoor van VluchtelingenWerk is gevestigd in Dieren. Vrijwilligers krijgen ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma en een onkostenvergoeding.

Tanja Dijenborgh, 06-55696290;
tdijenborgh@svmg.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.