College beschuldigt bestuurder Innoforte van verdraaien werkelijkheid

DE STEEG – Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat de heer Ed Cools, bestuurder bij Innoforte, de werkelijkheid heeft verdraaid. Daarbij doelt het college op een uitspraak van Cools in de Gelderlander inzake Casa Intermezzo, een tijdelijk onderkomen van diverse zorginstellingen van Innoforte.

In augustus wordt Casa Intermezzo gesloopt, nadat de tijdelijke bewoners weer kunnen wonen in het verbouwde Regina Pacis. Casa Intermezzo is immers gebouwd om te dienen als tijdelijk onderkomen voor bewoners van zorginstellingen waarvan hun eigen gebouw wordt verbouwd. Bestuurder Cools wil echter dat Casa Intermezzo nog niet gesloopt wordt omdat het Lorentzhuis ook dringend aan een opknapbeurt toe is. In de Gelderlander van 3 maart noemde hij de Rhedense houding ‘de bureaucratie ten top’ en ‘gebrek aan bestuurlijke moed’.
Het college van Rheden schrijft in de brief dat Innoforte zelf verantwoordelijk is voor een goede huisvesting van de bewoners en niet de gemeente. “De gemeente heeft juist meegewerkt aan de tijdelijke huisvesting van de bewoners van Regina Pacis; de naam Casa Intermezzo verwijst hiernaar. Daarnaast zijn met alle betrokken partijen afspraken gemaakt over de tijdelijkheid van de voorziening. Vijf jaar en niet langer. Zo heeft de gemeente het afgesproken met omwonenden, waaronder de bewoners van de Ulenpas, én met Innoforte”, aldus het college.
Innoforte wil Casa Intermezzo behouden om de bewoners van het Velpse Lorenzhuis tijdelijk te huisvesten. “Echter, de plannen voor de nieuwbouw van Het Lorenzhuis zijn onduidelijk. Op welke termijn de nieuwbouw kan starten is niet bekend. Het college is van mening dat deze onduidelijkheid een langer bestaan van Casa Intermezzo in de weg staat. Nog los van gegeven dat de gemeente zich wenst te houden aan de afspraken met de buurtbewoners”, aldus de burgemeester en wethouders in hun brief.
Ook heeft de gemeente Innoforte meerdere malen aangespoord in gesprek te gaan met de omwonenden aan de Ulenpas om samen naar een creatieve oplossing te zoeken. Maar volgens het college heeft Innoforte daar niets mee gedaan.
Dat de Rhedense houding bureaucratie is en gebrek heeft aan bestuurlijke moed, is naar inzien van het college dus een verdraaiing van de werkelijkheid. “Daar waar de heer Cools naar de gemeente wijst, verzuimt hij om zijn rol als verantwoordelijk bestuurder te nemen. Dat neemt niet weg dat de deur van het gemeentebestuur altijd voor hem open staat,” schrijft het college. “Ook als het over het huisvesten van de bewoners van het Lorenzhuis gaat”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.