Doesburg weer schoon

DOESBURG – De kleine Jelle helpt z’n vader bij het opruimen van zwerfvuil in het park aan de Meipoortwal. Ze namen voor de Wijkraad Binnenstad deel aan de Landelijke Opschoondag.

Vier Doesburgse wijkraden zetten zaterdag vrijwilligers in om het zwerfvuil in Doesburg op te ruimen. De gemeente zorgde daarbij voor steun. Er werden grijpers, hesjes en zakken beschikbaar gesteld en de gemeente voerde ook het verzamelde zwerfvuil af. “En het was hard nodig”, vertelt Teja Peters van de Wijkraad Binnenstad. “Wij doen pas voor de eerste keer mee, maar ik weet dat andere wijken het vaker per jaar doen. Dat is geen overbodige luxe. Bovendien versterkt het de betrokkenheid en onderlinge samenhang van de wijkbewoners.”
In de binnenstad waren zo’n 25 bewoners in de weer. Scouting Doesburg hielp daarnaast ook mee met een ploeg van twaalf kinderen. ‘Hoofdprijs’ was een nylonkous, met daarin drie horloges, een gouden dasspeld en andere spullen die duidelijk van een diefstal afkomstig zijn. Die vondst werd bij de politie ingeleverd – foto Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.