Jan Hettelaar stopt met winkel op Calluna

DIEREN – Op 29 april is zijn elektro-vakwinkel aan het Callunaplein in Dieren voor het laatst geopend. Jan Hettelaar sluit aan het einde van die dag voor de laatste keer het pand op het Dierense winkelcentrum. Hij wordt in juli 69 en dan teken je natuurlijk geen nieuw huurcontract voor vijf of tien jaar meer.
Stoppen met zijn handel doet hij evenwel niet. “Het kleingoed gaat wel allemaal in de uitverkoop, maar het wit- en bruingoed blijf ik verkopen vanuit mijn werkplaats in Dieren-Zuid.” Daar heeft Hettelaar een bedrijfspand/werkplaats van waaruit hij een aantal activiteiten voort blijft zetten. “Ik ben geen man om de hele dag thuis te zitten”, vertelt hij. “Ik vind het al mooi als ik vanaf mei niet meer iedere ochtend om negen uur de winkel open hoef te doen.”

Hettelaar blijft zich bezighouden met waar hij sterk in is: Service verlenen en installatiewerk. “Hoeveel mensen kopen een apparaat ergens en weten niet hoe ze het aan moeten sluiten of instellen? Ik doe dat al jaren als service, bij de mensen thuis. Dat blijf ik ook doen. En ergens een meterkast inrichten en aansluiten, dat is bijna hobby. Mooi werk! Dus ik stop met de winkel, niet met het leveren van wit- en bruingoed, en ik blijf ook servicewerk en reparatie doen. Ik voel me nog prima en houd van mijn vak. Het is jammer dat de kinderen niets hebben met dit vak en de winkel. Ik heb dus geen opvolger, maar wat mij betreft ga ik zelf nog een poosje door.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.