AED én mensen die hem bedienen

EMPE – In december 2009 werd een kerstfair gehouden in en rond dorpshuis ’t Oortveld in Empe. De verschillende verenigingen/gebruikers van het gebouw besloten om de opbrengst ten goede te laten komen voor de aanschaf van een AED, een Automatische Externe Defibrillator. De opbrengst was echter dusdanig goed dat er niet alleen geld was voor het prijzige apparaat, maar ook voor de opleiding van een flinke groep vrijwilligers die leerde met de AED om te gaan. Woensdag bedankte Willem-Jan Weijenberg als voorzitter van ’t Oortveld de deelnemers aan de cursus voor hun inzet. In totaal werden twee groepen van acht personen opgeleid door cursusleider Antoinette Teelen, die ook nog een derde groep van acht op zal leiden. Een jaarlijks ‘opfrisbijeenkomst’ zorgt er dan voor dat de kans op het overleven van een hartstilstand in Empe flink is toegenomen. De AED hangt in een kast naast de ingang van ’t Oortveld en is op elk moment te pakken en te gebruiken. “Er zijn ook enkele bedrijven hier die er ook één hebben, dus de kans dat iemand tijdig én met een AED ter plekke is bij een hartstilstand, is weer een beetje groter geworden. Een goede zaak”, aldus Weijenberg – foto: Wencel Maresch
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.